20.1.2020

Antti Rinne ja Petteri Orpo juonivat yhteistyötä barokkitanssin lomassa

Hallitusyhteistyö2.3.2019
undefined

Valtiovarainministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sekä SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ovat käyneet lyhyen, mutta kiihkeän keskustelun eduskuntaryhmien tanssiaisissa perjantai-iltana.

Puoluejohtajien paritanssin aikana käymä dialogi koski mahdollista, sinipunaista yhteistyötä seuraavassa hallituksessa. Kanssajuhlijoiden mukaan tunnelma kilpakumppanien välillä oli “veitsellä leikattavissa”.

“Tämä on lempitanssejani”, totesi klassisen kauniiseen valkoiseen iltamekkoon sonnustautunut Orpo suostuttuaan jakamaan orkesterin aloittaman barokkikappaleen tahdittama tanssi oppositiojohtajan kanssa.

“Taidatte pitää asioiden tanssittamisesta, puoluejohtaja Rinne?”

“Miksi suostuit, Orpo?” Rinne kysyi kesken 1500-luvun ranskalaishoveissa luotuun allemande-tanssiin kuuluvan täyspyörähdyksen ja tarttui Orpoa jälleen kädestä.

“Olisi sääli, jos emme käyttäisi tiettyä… asiantilaa hyväksemme”, vihjasi puolueensa puheenjohtajuuden edeltäjältään Alexander Stubbilta kesällä 2016 vienyt poliitikko, otti kolme askelta taakse, niiasi vieressä olevalla tanssiparille ja palasi partnerinsa luo kepein askelin.

“Luulin, että lojaliteettinne on Sipilällä”, Rinne haastoi tarttuen Orpoa lujaa ranteesta ja katsoen tätä syvälle silmiin.

“Olosuhteet muttuvat ja allianssit elävät, rakas ystäväni”, Orpo totesi kavaljeerilleen viehkeästi katsekontaktia rikkomatta. Tämän jälkeen valtiovarainministeri riuhtaisi itsensä pois demarijohtajan otteesta ja poistui tanssisalista ripeästi.

Jutun julkaisuhetkellä hiljainen ja mietteliäs Rinne oli nähty samassa pöydässä serkkunsa, varakkaan ammattiliittovaikuttaja Anna-Maria Rinteen vikiteltävänä. Kädessään Rinteellä oli istumapaikaltaan löytämä punaisesta ruususta ja sinisestä ruiskukasta nidottu rintakoriste.