20.1.2020

Arnolds-kahvilan työntekijä kuuntelee kärsivällisesti yksinäisen asiakkaan hätiköityjä valheita

Arnolds26.4.2019
undefined

Paikallisessa Arnolds-kahvilaketjun myymälässä koettiin aiemmin iltapäivällä monimutkainen, mutta sydäntä lämmittävä baletti, kun kaupassa työskentelevä Petra Kilpeläinen, 23, kuunteli kärsivällisesti myymälässä asioineen Ari Jääskeläisen, 36, hätäisesti sepitettyjä valheita liittyen tämän ostoksiin. Jääskeläinen, jonka tyhjien pikaruokapakkausten peittämässä asunnossa ei ole vieraillut yhtäkään ihmistä useisiin kuukausiin, kutoi ostotapahtuman yhteydessä monimutkaisen valheiden verkon tilaamiensa tuotteiden tueksi.

“Pikku juhlat tulossa. Otetaan niin että riittää kaikille vieraille”, valehteli Jääskeläinen valikoidessaan useita kreemitäytteisiä, värikkäästi kuorrutettuja donitseja. Tapahtumahetkellä Jääskeläisen aikomus oli syödä leivokset yksin suljettuaan ensin yksiönsä ikkunan sälekaihtimet. “Otetaas parit pinkit tytöille ja sitten lakritsikuorrutteinen ite isännälle”, naurahti Jääskeläinen, joka oli yhä silminnähden krapulassa kolmentoista edellisiltana yksin nautitun alkoholiannoksen jäljiltä.

“Vaimo näitä laittaa hakemaan. Itse söisin mielummin vaikka kunnon pihvin”, jatkoi keksittyä mutta samalla hellyyttävää narratiiviaan sinnikkäästi rakentava Jääskeläinen. Jääskeläisen todelliseen suunnitelmaan kuului kuitenkin donitsien ja punaisen maidon nauttiminen kapeassa sängyssä, jossa ei ole viikkoihin ollut päiväpeitettä.

Tiskin takana urheasti hymyilevä Kilpeläinen tarjosi välillä rohkaisevia sanoja Jääskeläisen tueksi. “Vaimo varmasti ilahtuu”, sai Kilpeläinen sanottua ilmeenkään värähtämättä. Samalla Jääskeläinen harkitsi tulisiko hänen himmentää asuntonsa valot ja masturboida ennen kuin nauttii kaikki ostamansa leivokset yhdeltä istumalta. Jääskeläinen päätti myös syödessään katsoa suosittua tv-komediaa, jonka kaikki jaksot tämä on nähnyt useita kertoja aiemmin.

Kilpeläisen raudanluja hyväntahtoisuus alkoi kuitenkin rakoilla, kun Jääskeläinen, joka ei selvästi ollut ajanut partaansa useisiin päiviin, lisäsi tarinaansa tarpeettomia yksityiskohtia ostostapahtuman jo päätyttyä. Pidätellen takanaan kasvavaa jonoa Jääskeläisen kuvaili, kuinka “isänä oleminen on samalla maailman rankin ja palkitsevin työ”. Tällöin Kilpeläinen joutui kiristämään kasvoillaan olevaa ilmettä ja vaimentamaan vastauksensa lyhyiksi hymähdyksiksi, jolloin Jääskeläinen ymmärsi poistua myymälästä.

“Minun on viikko viikolta vaikeampi kuunnella hänen kertomustaan”, kommentoi alakuloinen Kilpeläinen tiedotusvälineille tapahtuman jälkeen. “Toivon todella, että hän saa syöksykierteensä oikaistua.”

Jutun kirjoitushetkellä Jääskeläinen oli nähty silminnähden päihtyneenä paikallisessa kebab-pizzeriassa kertomassa, kuinka salibandyharrastuksesta palaavat pojat ovat varmaan nälkäisiä. “Parasta laittaa tuplapekoni molempiin pizzoihin”, linjasi Jääskeläinen.