20.1.2020

Borut Pahor: “Danilo Türkin kikkeli ei edes Zmago Jelinčič Plemenitin veroinen!”

Eurooppa16.2.2019
undefined

Slovenian presidentti Borut Pahor on avannut sanallisen arkkunsa yllättävällä tavalla. Tiistai-iltana järjestetyssä tiedotustilaisuudessa Bahor hyökkäsi avoimesti maan entistä presidenttiä, kansainvälisen oikeuden professori Danilo Türkia vastaan.

“Türkin kikkeli on pieni. Niin pieni, että sen näkemiseen tarvitsee suurennuslasin”, Pahor pauhasi heti alapäätyylisen puheensa alkuun.

Pahor ei tähän solvaukseen kuitenkaan tyytynyt, vaan jatkoi lyödyn lyömistä. Presidentti ja Slovenian sosiaalidemokraattisen puolueen johtaja veti soppaan sekaan – kenet muutkaan – kuin nationalistipoliitikko Zmago Jelinčič Plemenitin.

“Ai kuinka pieni ystävämme Türkin onneton vehje on? No sanotaanko näin, että se saa Jelinčič Plemenitin värkin näyttämään todelliselta mörssäriltä”, Pahor nauroi.

Tämän jutun julkaisuhetkellä selvästi entisestään kiihtynyt Pahor oli suunnannut solvauksensa myös maan työministeri Ksenija Klampferia vastaan. Avustajien rauhoitteluyrityksistä täysin piittaamaton Pahor syytti hallituskollegaansa varastelusta sekä “aivan helvetin pahanhajuisista pieruista”.