3.6.2020

Härmäläiset startup-junkkarit tunkeutuneet Slushiin pitchaamaan

Slush23.11.2019
undefined

Teknologia- ja kasvuyritystapahtuma Slush sai aiemmin iltapäivällä dramaattisen käänteen, kun Pohjanmaalta Helsinkiin entisöidyllä amerikanraudalla saapuneet startup-junkkarit tunkeutuivat alueen päälavalle. Lapualaiskaksikko keskeytti meneillään olevan presentaation ja ryhtyi ronskein ottein esittelemään uutta palvelukonseptiaan.

“Häjyt tulloo ja disruuptaa!” karjui Hanhimäen kylän startup-kampuksella syntyneen kasvuyrityksen Antti Isotalo aiemmalta esiintyjältä riistämäänsä mikrofoniin.

“Rannanjärvi! Paas dekki pyörimään ja sassiin perkele! Nyt lähtee semmooset paradigmat, että tulloo isännillä ripulipaskaat keskelle showroomin lattiaa! Jo alakaa liini virma skaalautua siihen mallii notta inkupaattorit natisoo!”

Isotalo jatkoi puhettaan Antti Rannanjärven asettaessa videotykille parivaljakon valmisteleman kalvoesityksen, jossa esiteltiin junkkareiden rahoitusta vailla oleva, keinoälyä hyödyntävä ja kahvila-alan pienyrittäjille tuoreita raaka-aineita toimittava sekä ruokahävikkiä minimoiva sovellus. 

“Se on notta sillä tavalla. että kun algoriitmit rupeaa oikein kunnolla kurmoottamaan, niin saapi kloppi kahavinsa ja avokaatonsa vikevästi!” iloitsi poolokauluksiseen jussipaitaan pukeutunut Isotalo heilutellen samalla esiin kaivamaansa puukkoa ja tamppaamalla tervärkistä saapastaan innokkaasti lattiaan vedotakseen kauhusta jähmettyneeseen, kansainväliseen yleisöön.

Seuraavaksi isotalo pyysi “teknologia-evankeelistana” esittelemänsä Rannanjärven kertomaan tarkemmin palvelun toiminnasta. 

“Se on piru, jos minä baandwiithin puutosta pelekään! Roimin perkele growth hackilla kuonon päälle ja omnichannelilla pitkin selekää!” huusi hurmostilaan joutunut Rannanjärvi Isotalon vaivoin pidätellessä tätä kokonelson-painiotteella estääkseen Rannanjärveä ryntäämästä yleisöön.

“Pirättele minua, Antti! Pirättele minun pöhinääni!”

Junkkareiden esitys keskeytyi kuitenkin yllättäen juuri kun talousjohtajana toimiva kauhavalainen Jaakko Pukkila oli aikeissa kertoa “miten Vaasan veri ei valuaatiossa vapise eikä Kauhavan IP ruostu”. Tässä vaiheessa Slushin vallesmannina toimiva Adolf Hägglund oli saanut kerättyä tarvittavan määrän rivakoita miehiä perinpohjaista sakinhihuvutusta varten. Päälavan ympärille uhkaavasti kertynyt korstojoukko pakotti junkkarit pakenemaan Chevrolet Impala -59 -rautansa renkaat Messukeskuksen parkkialueella vinkuen.

Jutun kirjoittamishetkellä kahta kuukautta aiemmin perustettu pohjalainen yritys oli kerännyt 16 miljoonaa euroa esityksestä hurmaantuneiden Tekesin ja Finnveran yhteisrahoitusta.