3.6.2020

Kadoksista palannut Jan Vapaavuori haluaa pitää koko Suomen asutettuna

Aluepolitiikka23.2.2019
undefined
Muokattu kuvasta: Soppakanuuna / CC BY-SA 3.0

Lähes neljä vuorokautta kadoksissa ollut Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok) on löytynyt. Silminnäkijöiden mukaan Vapaavuori lennähti ulos Tuusulanväylää Vantaan suunnalta kohti Helsinkiä ajaneesta autosta. Helsingin Siltamäen kohdalla sattuneen tapahtuman jälkeen Toyota Hiace -mallinen pakettiauto kääntyi nopeasti ja kaahasi takaisin kohti pohjoista.

Perjantai-iltana moottoritien penkareella hoipertelemasta löydetty Vapaavuori vaikutti löytäjiensä mukaan sekavalta.

“Hän ei tiennyt sijaintiaan tai sitä, mikä viikonpäivä tuolloin oli. Lisäksi hän selvästi arasteli katulamppujen valoa. Yhdestä asiasta hän oli kuitenkin varma: koko Suomi tulisi asuttaa – hinnalla millä hyvänsä”, eräs silminnäkijöistä kertoi pormestarin painottaneen.

Löydettäessä Vapaavuorella oli pakkassäässä yllään vain revennyt ja likainen kauluspaita. Jalassaan hänellä oli vain yksi kenkä.

“Kaverini yritti tarjota hänelle vettä, mutta Vapaavuori löi pullon vihaisena sivuun ja tarttui kaveriani rinnuksista huutaen jotain muuttotappiokuntien elvyttämiseen vapautettavista varoista. Siinä vaiheessa poistuimme paikalta.”

“Eikö ihminen saa muuttaa mieltään?” huudahti töihin Helsingin kaupungintalolle maanantaiaamuna palannut Vapaavuori toimittajille, jotka kyselivät pormestarilta tämän radikaalisti muuttuneista aluepoliittisista mielipiteistä.