3.6.2020

Koomasta herännyt Juha Sipilä vaatii läheisiään kertomaan maakuntavaalien tulokset

Maakuntavaalit26.11.2019
undefined
Muokattu kuvista: Santeri Viinamäki / CC BY 4.0 ja Ridofranz

Oulun yliopistollisen sairaalan vuodeosastolla vierailleet Juha Sipilän (kesk) kollegat eivät ole raaskineet kertoa totuutta maakuntavaaleista koomasta heränneelle entiselle pääministerille. Sipilä vaipui syvään tajuttomuuden tilaan luettuaan Kuntaliiton julkaiseman sote-raportin viime huhtikuussa.

“Ystävät, me teimme sen. Eikö niin?” sairaalasängyssä makaava Sipilä kysyi iloiseen sävyyn.

“Olen ollut poissa tovin, joten jakakaa nyt ilouutiset kanssani! Maakuntavaalit ja sote-uudistus toteutettiin, kuten oli suunniteltu. Tietysti, totta kai!”

Vierailijaryhmän silminnähden kiusaantuneet jäsenet yrittivät epätoivoisesti rauhoitella puolueensa entistä puheenjohtajaa ja vaihtaa puheenaihetta – tässä kuitenkaan onnistumatta.

“Noh noh, Jussi. Ottaisitko tästä vähän mehua? Tällä hetkellä tärkeää on vain toipumisesi”, neuvoi Sipilän hallituksessa maa- ja metsätalousministerin salkkua kantanut Jari Leppä (kesk).

“Helvetit minä mistään mehusta!” Sipilä tiuskaisi paiskaten Lepän ojentaman juomalasin lattialle.

“Näyttäkää. Minulle. Maakuntavaalien. Tulokset. Kuinka rökälemäisesti keskusta ne veikään?”

“Rakas tyttöni, tule lähemmäs…” hetkeksi rauhoittunut Sipilä kutsui kollegoidensa taakse häpeissään piiloutunutta elinkeinoministeri Katri Kulmunia (kesk).

“Maakuntavaalimme… Ne olivat menestys, eikö niin?” syvässä unessa viimeiset puoli vuotta viettänyt Sipilä sanoi Kulmunia hellästi kädestä pitäen.

Kulmuni, joka edeltäjänsä tietämättä toimii nykyään keskustan puheenjohtajana, ei kuitenkaan pystynyt paljastamaan totuutta tätä anelevasti silmiin katsovalle Sipilälle, vaan aloitti epämääräisen sepityksen aluekehitysvaroista.

“Äh, Juha… juttuhan on niin, että…” ehti kansanedustaja Kimmo Tiilikainen (kesk) jo rohkaistua, kunnes joutui tunnevyöryn alla keskeyttämään puheensa ja juoksemaan itkien pois huoneesta.

“Hänen silmänsä… En vain saattanut kertoa totuutta. Hän on jo kokenut niin paljon”, avasi Tiilikainen murtumistaan myöhemmin sairaalan odotustilassa.

“Vaadin saada nähdä vuoden 2019 aikana järjestettyjen maakuntavaalien tulokset. Minä olen Suomen pääministeri, hyvänen aika sentään!” Sipilä pauhasi huoneeseen jääneille, jalkojaan syvässä hiljaisuudessa tuijottaville keskustalaisille.

Jutun julkaisuhetkellä puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk) oli komentanut puoluetovereitaan rakentamaan nopeasti uskottava maakunta- ja sote-uudistus Pohjois-Pohjanmaan alueelle ennen kuin osastolta vain sairaalakaapu yllään paennut Sipilä saisi tietää totuuden.