20.1.2020

Pimeisiin tieteisiin turvautunut Annika Saarikko herättänyt muuttotappiokunnan kuolleista

Aluepolitiikka19.7.2019
undefined

Kärsivän kotikuntansa Oripään kuolemasta syvästi katkeroitunut tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk) on onnistunut eettisesti kyseenalaisessa kokeessaan. Alkemian synkin keinoin valmistamallaan seerumilla Saarikko on kyennyt herättämään kuolleen suomalaiskunnan eloon. Tällä hän halusi varmistaa, etteivät muut kunnat joutuisi koskaan kokemaan ministerin kotikunnan kohtaloa.

“Se elää!!” huusi Saarikko pöydällä elottomana maanneen Kyyjärven muuttotappiokunnan liikahdettua keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

“Pienet, taloudeltaan ja väestöltään kuihtuvat kunnat, vaikkakin kärsimystä täynnä, ovat minulle rakkaita. Ja minä puolustan niitä ikuisesti”, Saarikko jyrisi kotipitäjänsä hylättyyn vajaan rakennetussa laboratoriossa värikkäitä nesteitä sisältävien koeputkien sekä salamyhkäisesti piippaavien sähkölaitteiden ympäröimänä.

“Olen onnistunut luomaan elämää siellä, missä sitä ei pitäisi olla. Totisesti olen jumalan veroinen!” tiedeministeri uhosi maanisen naurunsa ja ulkona pauhaavan ukkosmyrskyn seasta.

“Sastamala, Jämsä, Parikkala, Kaskinen, Posio… mahdollisuuteni ovat rajattomat.”

Onnistunut koe ei ole hidastanut ilmeisellä jumalharhallaan jopa puoluetovereitaan huolestuttanutta Saarikkoa. Päinvastoin useita vuorokausia putkeen valvonut poliitikko vihjaa uuden, entistäkin kunnianhimoisemman kokeen olevan jo valmisteilla.

Kyseessä on uhkarohkea operaatio, jonka tarkoituksena on ommella kaksi elotonta kuntaruumista, Valtimo ja Nurmes, epäpyhään kuntaliitokseen keskenään jo tulevana vuonna.

“Se on totta. Te olette hirviöitä. Molemmat maailmasta irti leikattuja, mutta juurikin sen vuoksi toisistanne erottamattomia”, kuiskasi elämän pyhyyttä uhmaava Saarikko kahdelle henkitoreissaan kituvalle pohjoiskarjalaiskunnalle.

Jutun julkaisuhetkellä itseään peilistä tarkasteleva, uuden elämän saanut Kyyjärvi oli kääntynyt äitiään vastaan.

“Kirottu luojani! Miksi herätit eloon hirviön, jota edes sinä et kuvotuksissasi pysty katsomaan?” itki keskisuomalainen kriisikunta helvetillistä kärsimystään.