20.1.2020

Taivaalle ilmestynyt Veikko Vennamo Timo Soinille: “Olet unohtanut itsesi”

Populismi28.2.2019
undefined
Muokattu kuvasta: Pertti Toukkari / CC BY-SA 3.0

Marraskuiselle tähtitaivaalle ilmestynyt Veikko Vennamon haamu on puhutellut ulkoministeri Timo Soinia (sin) Vantaan rajalla myöhään tiistai-iltana. Vuonna 1997 kuollut Suomen Maaseudun Puolueen perustaja, entinen kansanedustaja ja ministeri Vennamo suuntasi viestinsä eksyneen oloiselle Soinille noin 30 sekuntia kestäneen monologin muodossa.

“Timo. Olet unohtanut itsesi ja siten unohtanut minut. Tutki itseäsi, Timo. Olet muuta kuin mitä esität. Sinun on otettava paikkasi elämän tiellä”, julisti keskelle pivimuodostelmaa ilmestynyt populistijohtajan aave.
“En voi mennä takaisin. En ole sama kuin ennen!” vastasi perustamansa perussuomalaiset kesällä 2017 dramaattisesti jättänyt Soini oppi-isänsä yliluonnolliselle esiintymiselle. Vennamon kadotessa horisonttiin yritti nyyhkyttävä ministeri vielä saada tätä jäämään ja opastamaan oppipoikaansa.
Myöhemmin tiistai-illasta Soini oli nähty juoksemassa kovaa vauhtia kohti Sinisen tulevaisuuden puoluetoimistoa huudahtaen Simon Elolle, että kaksikolla on “paljon tehtävää”.