20.1.2020

Turvehirviön jättämä Katri Kulmuni määrää kaikki Suomen suot poltettaviksi

Uusiutuva energia25.10.2019
undefined

Rakkaudessa pettynyt elinkeinoministeri Katri Kulmuni (kesk) on vaatinut kaikki Suomen turvemaat välittömästi tuhottaviksi. Taustalla on Kulmunin ja suoalueella asuvan turvehirviön intohimoisen romanssin päättyminen. Kainuulaisessa rämeessä asuva, elävöityneestä kasviaineesta koostuva turvehirviö lopetti suhteen Kulmunin suureksi järkytykseksi aiemmin lokakuussa.

“Polttakaa jokainen valtakunnan suo. Jokainen räme, neva, letto ja luhta! Jokainen kasvi, jokainen kosteassa korvessa ryömivä niljakas eliö. Ei armoa!” Kulmuni komensi virkamiehiään, jotka olivat kerääntyneet työ- ja elinkeinoministeriön edustalle palavat soihdut käsissään.

Vielä viime kesänä Kulmuni ja turvehirviö oli nähty Hyrynsalmen Lehtosuon rämeessä erittäin lempeissä tunnelmissa. Siellä paikallisen ekosysteemin kanssa yliluonnollisessa yhteydessä elävä olio hurmasi Kulmunin esityksellä, jossa alueen flora ja fauna nivoutuivat rämeen kuninkaan lempeästä käskystä herkkään, kauneudellaan mykistävään balettiin.

“Ja jos löydätte hirviön, älkää kuunnelko tämän kauniita sanoja vehreän ja lempeän rämeen ikuisesta syleilystä. Tyhjiä lupauksia!” itkuinen ministeri ja keskustan puheenjohtaja huusi kohti pohjoista marssivien joukkojensa perään.

“Hän makaa todennäköisesti tälläkin hetkellä jonkun uusimman turvehuoransa sylissä”, jatkoi Kulmuni, jolle ei kelpaisi muu kuin kolmanneksen Suomen pinta-alasta peittävien suoalueiden totaalinen tuho.

“Älkää huoliko, ministeri. Olen lähettänyt vahvimmat virkamieheni asialle. Heidät on määrätty tappamaan hirviö tavatessa”, vakuutti työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson salaa rakastamalleen Kulmunille.

Turvehirviö tuli suurelle yleisölle tutuksi, kun Suomen Luonnonvarakeskuksen (Luke) kadonnutta tutkijaa ja suoalueiden vankkumatonta puolustajaa Aleksi Alankoa Lehtosuolta etsinyt vapaaehtoispartio teki eliöstä havainnon huhtikuussa. Alankoa ei ole tähän päivään mennessä löydetty.

Jutun julkaisuhetkellä Kulmunin sydämestä taisteleva kansliapäällikkö Gustafsson oli nähty valelemassa Lehtosuon rämettä biodieselillä ja houkuttelemassa syvälle kotisuonsa ytimeen paennutta “mutafriikkiä” tulemaan esiin piilostaan.