20.1.2020

Valheessa elävä Sipilä kertoo vaimolleen olevansa yhä pääministeri

Juha Sipilä26.3.2019
undefined

Entisen pääministeri Juha Sipilän (kesk) poliittisesta lähipiiristä tulevat, nimettöminä pysyttelevät lähteet, ovat raportoineet Sipilän ajautuneen häpeän ja pelon kutomaan epätoivoiseen valheiden verkkoon. Lähteiden mukaan Sipilä on ollut kykenemätön kohtaamaan vaimoaan ja muita läheisiään sote-uudistuksen kaatumisen jälkeen ylläpitäen sen sijaan sepitteellistä todellisuutta.

“[Sipilä] lähtee joka aamu kotoaan aivan kuten vielä ollessaan pääministeri”, kertoo Petteriksi esittäytyvä nimetön lähde puhelimitse. “Hän hyvästelee vaimonsa ja lapsensa ja vilkuttaa näille iloisesti lähtiessään. Verhojen sulkeutuessa ilme kuitenkin vakavoituu.”

Raporttien mukaan Sipilän eronjälkeinen päivärutiini kertoo rikkinäisestä, kujanjuoksua käyvästä miehestä. “Hän ajaa joka päivä [kempeleläisen kauppakeskus] Zeppelinin parkkipaikalle ja tuijottaa hiljaa kaukaisuuteen pidellen vaimonsa laittamia eväitä käsissään”, kuvailee Petteri ja jatkaa: “Joskus hän löytää eväspussista kannustavan viestin perheeltään. Se on ainoa hetki, kun hänen kasvoillaan voi nähdä merkkejä tunteista.”

Sipilä, jonka perhe on tottunut pääministerin tulojen mukaiseen elämäntyyliin, on raporttien mukaan joutunut turvautumaan rajuihin keinoihin ylläpitääkseen valhettaan.

“Joustoluotto, Eurovippi, Ferratum, Risicum… Hän on velkakierteessä”, luettelee Petteri, jonka mukaan Sipilä on joutunut ottamaan nimiinsä noin 90 000 euron edestä korkeakorkoista kulutusluottoa.

“En näe miten hän voisi selvitä tästä yksin.”

Lähteiden mukaan vaikenta on ollut nähdä Sipilän perheen autuas tietämättömyys asiasta.

“Vieraillessani heidän luonaan yksi lapsista esitteli piirtämänsä kuvan, jossa [Sipilä] löi puheenjohtajan vasaralla sote-uudistuksen lukkoon ja kuvan alle oli kirjoitettu lapsen käsialalla ‘Isi on paras pääministeri’. Minun oli hyvin vaikea jatkaa illanviettoa ilman, että silmäni kostuivat. En ymmärrä, miten [Sipilä] pystyi tilanteessa ihastelemaan piirrosta kirkkain silmin. Hänen täytyy elää sisäisessä helvetissä”, pudistelee Petteri.

Jutun kirjoittamisaikaan Sipilä on nähty kuuloetäisyydellä vaimostaan vastaamassa olemattomaan puheluun sanoin “terve Sauli! Kiitos onnitteluista!”