20.1.2020

Vegaaniheimon prinsessaan rakastunut Jussi Niinistö haluaa kasvisruokavalion Sinisten ohjelmaan

Kasvisruoka31.3.2019
undefined
Muokattu kuvasta: Soppakanuuna / CC BY-SA 3.0

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) on muuttanut kasvisruokaa koskevaa kantaansa rakastuttuaan vantaalaisen härkäpaputilan perijättäreen. Tiia-niminen, 25-vuotias tilan ainoa perijä pitää ympäristöä ja eläinten oikeuksia korkeassa arvossa. Tavattuaan voimakastahtoisen ja intohimoisen härkäpapupapuprinsessan myös Niinistö on jättänyt eläinperäiset tuotteet ruokavaliostaan kokonaan.

Kaikki sai alkunsa, kun Sinisen tulevaisuuden eduskuntaryhmä vieraili helmikuussa härkäpaputilalla, jota Niinistön uuden mielitietyn suku on pyörittänyt vuodesta 2016 lähtien. Maatilaa johtaa Tiian isä, alueella elävän vegaaniyhteisön patriarkkana tunnettu Ismo ”Hopeinen karhu” Koskinen.

Vierailun aikana Niinistöä syytettiin alueen sääntöjen rikkomisesta, kun tämän taskusta löytyi ulkoministeri Timo Soinin (sin) sinne piilottama, naudanlihaa sisältävä Hesburger-kerroshampurilainen. Hyväsydäminen, mutta johtamansa vegaaniyhteisön sääntöjä kirjaimellisesti noudattava Ismo Koskinen ei antanut sekasyöjävierailijalle armoa. Päällikkö julisti, että Niinistö tulisi teloittaa välittömästi. Tuomiota täytäntöön panemaan alkaneiden heimon nuorten miesten ja puuhun sidotun Niinistön väliin juossut Tiia kuitenkin aneli isäänsä säästämään Niinistön hengen.

”Isä ei. Hän on hölmö, mutta hän voi oppia”, Tiia vaati.

”Viestit rakkauden ja välittämisen sanomaa, mutta olet valmis tuhoamaan vastustajasi yhden virheen takia. Äiti ei ikinä hyväksyisi tätä!”

Tyttärensä sanoista herkistynyt Koskinen armahti Niinistön ja käski ”barbaareiksi” leimaamiaan vierailijoita poistumaan sekä pysymään poissa tilaltaan. Tapahtumien jälkeen Niinistön ja Tiian välille on muodostunut epätodennäköinen, mutta sitäkin kiihkeämpi, romanttinen suhde.

Suhde on Niinistön läheisten mukaan muuttanut puolustusministerin arvomaailman, käytöksen ja ulkoisen olomuodon täydellisesti. Vegaaniksi alkamisen jälkeen Niinistö on suositellut elämänmuutosta kollegoilleen ja puhunut ympäristön tilasta jatkuvasti. Niinistö haluaa myös kirjata vegaanisen ruokavalion Sinisen tulevaisuuden puolueohjelmaan vielä ennen vaaleja.

”Ihmisinä meidän on kannettava vastuu ympäristöstämme”, vegaaniyhteisön jäseneksi sittemmin hyväksytty, heimon perinteiseen meikkiin laittautunut Niinistö paasasi kollegoilleen Eduskuntatalon lounasravintolassa tiistaiaamuna.

”Sokeritoukasta metsässä vaeltavaan karhuun ja kevään ensimmäiseen sateeseen. Me kaikki olemme yhtä. Kun satutamme Äiti Gaiaa, satutamme itseämme. Ettekö ymmärrä?!!”

Reaktio Niinistön puoluekollegoiden parissa oli yksinomaan negatiivinen.

Eniten linjaa on vastustanut Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho. Huhujen mukaan Terho on juoninut nuoren parin erottamista yhteistyössä vegaaniyhteisön vahvimman soturin, Tiian tulevaksi aviomieheksi tarkoitetun, Joose ”Roihuava pensas” Niemisen kanssa. Pohjalaisen tofusuvun esikoispojan ja Niinistön sydämen valloittaneen kaunottaren välille on suunniteltu järjestettyä avioliittoa. Allianssin myötä vegaanielintarvikkeita valmistavat dynastiat voisivat molemmat vahvistua ja haudata sotakirveensä.

Toistaiseksi juonittelu ei tuoreen vegaaniparin elämässä näy. Perjantaina alaston Niinistö ja tämän rakastajatar oli nähty kesyttämässä villiä peuraa täydenkuun valossa.